Abcoude, de landelijke kant van Amsterdam

Het oude dorp Abcoude maakt deel uit van de gemeente De Ronde Venen. Omringd door weilanden en waterpartijen grenst dit pittoreske dorp aan de Amsterdamse gemeentegrens. Sinds de vroege middeleeuwen vestigden bewoners zich rond het slot, de kerk en de kroeg. Slot Abcoude is er niet meer, de gezellige dorpskern met alle dagelijkse voorzieningen gelukkig wel. Supermarkten en verswinkels, speciaalzaken en delicatessen kleuren het dorpshart, om de hoek van project Tussen Gein en Angstel. Kinderopvang en basisschool zijn uitstekend lopend en per fiets bereikbaar. Abcoude biedt met vier basisscholen een brede keuze in onderwijssystemen. Ditzelfde geldt voor sport en spel. Het dorp kent van oudsher een rijk verenigingsleven.

Het omliggende buitengebied is een weldaad voor alle leeftijden. Voor kids begint het avontuur aan de achterdeur, volwassenen hoeven de straat maar uit te lopen om zich te laven aan de ontspannende werking van de vrije natuur.

Het fotogenieke Fort bij Abcoude ligt achter het weiland en de bosschages. Het voormalige stationnetje, naamgever van de straat, is nu een statig Boutique hotel. Het moderne NS station ligt op drie minuten fietsen. Om vier minuten later uit te stappen op een Amsterdams perron. Vandaar ligt het fijnmazige netwerk openbaar vervoer open. Ditzelfde geldt voor de stad Utrecht. Vlot te bereiken per auto en per spoor.

Alles dichtbij

Scholen

Opgroeien in Abcoude is heerlijk! Lekker spelen en avonturen beleven. Natuurlijk zijn er ook scholen. Op veilige loopafstand.

Centrum

Het dorpscentrum van Abcoude biedt gezelligheid en winkelplezier. De dagelijkse boodschappen haalt u dichtbij.

Recreatie
Omringd door zoveel water kan het niet anders dat watersport hier de ultieme ontspanning vormt. Alleen kijken brengt al rust.

Golfterrein De Hoge Dijk

Alle sportvoorzieningen zijn binnen Abcoude per fiets in minder dan 10 minuten te bereiken.